Časopis Nove staze

“Nove Staze” je edukativni i informativni javnozdravstveni časopis za unapređenje zdravstvene pismenosti stanovništva. Izdaje ga Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Zavodima za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije.

Časopis je počeo izlaziti 1989. godine pod nazivom “Staze Klubova liječenih alkoholičara Kalničke Panonije” u Koprivnici. Od 1996. godine časopis izlazi pod nazivom “Staze – do zdravlja kroz život i prirodu” pod okriljem Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, od 2004. godine priključuju se Zavodi za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije i časopis dobiva naziv “Nove Staze”, a 2013. godine priključuje se Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

U časopisu se objavljuju stručni edukativni i informativni tekstovi namijenjeni široj populaciji s ciljem promocije zdravlja i prevencije bolesti te unapređenja zdravstvene pismenosti stanovništva, a tekstove pišu i uređuju volonteri zdravstveni profesionalci i suradnici.

Podijeli ili printaj!