Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti

Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti djeluje unutar Službe za javno zdravstvo i socijalnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Aktivnosti Odjela su usmjerene na očuvanje mentalnog zdravlja mladih srednjoškolske dobi i odraslih, a organizirane su kroz:

  • Psihološko savjetovalište
  • Psihijatrijsku ambulantu i savjetovalište
  • Provedbu i koordinaciju specijalnih preventivnih programa i psihoedukacija u suradnji sa odgojno-obrazovnim i zdravstvenim institucijama, liječnicima primarne zdravstvene zaštite i specijalistima te drugim stručnim suradnicima i institucijama. Specijalni programi koji se provode temelje se na Nacionalnoj strategiji zaštite mentalnog zdravlja i na Nacionalnoj strategiji suzbijanja zlouporabe droga.

RADNO VRIJEME

Radnim danom: 7:00 - 15:00
Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti
Psihijatar
Psiholog
Medicinska sestra

Zaposleni u Odjelu:

  • Iva Manestar, dr. med., spec. psih., subspec. socijalne psihijatrije
  • Renata Hunjadi-Brzović, prof. psihologije
  • Ljiljana Dvekar, medicinska sestra

Projekt „Budi svoj“ je preventivni program koji je kroz svoje aktivnosti usmjeren na zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti. Pokrenuo ga je Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti u suradnji s partnerskim udrugama i stručnim suradnicima predavačima. U suradnim odgojno obrazovnim ustanovama Bjelovarsko-bilogorske županije se kontinuirano provodi od 2014. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i uz podršku Bjelovarsko-bilogorske županije.