Blog

Vijesti

Program aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja

Program aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja

Svake godine, 7. travnja, obilježava se Svjetski dan zdravlja. Na ovaj dan, Svjetska zdravstvena organizacija, još od 1950. godine, poziva na obilježavanje Svjetskog dana zdravlja s ciljem stvaranja svijesti o određenoj, prioritetnoj zdravstvenoj temi. Tijekom posljednjih 50 godina obrađene su brojne teme.

Tema ovogodišnjeg dana zdravlja je: „Moje zdravlje, moje pravo“.

Pokrovitelj je Bjelovarsko-bilogorska županija.

Tema je odabrana kako bi se zagovaralo pravo svih na pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama i informacijama vezanim za unaprjeđenje i očuvanje zdravlja.

Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže u infrastrukturu, opremu i ljude upravo zato kako bi se podigla kvaliteta zdravstvene zaštite te kako bi zdravstvena zaštita bila dostupnija svim građanima naše županije. Također, Županija podiže svijest o brizi za zdravlje kroz javnozdravstvene aktivnosti.

Ovim povodom, Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji sa partnerima: Opća bolnica „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, DARUVARSKE TOPLICE Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, ZU Ljekarna Bjelovar, Hrvatski liječnički zbor – Podružnica Bjelovar, Medicinska škola Bjelovar, Veleučilište u Bjelovaru – Studij sestrinstva, Lions klub Nasta Rojc Bjelovar, organizirala je niz aktivnosti na području BBŽ.

Podijeli ili printaj!